dimecres, de març 22, 2006

ETA "Alto al fuego permanente" II

Avui, dimecres 22 de març de 2006, ETA anuncia “aturada permanent de l’activitat armada”. Aquesta notícia ha omplert els medis de comunicació de la paraula ETA. Al cercador d’articles i blocs, Technorati, ETA és el mot més buscat, dóna més de cent vint-i-cinc mil resultats, o sigui, articles de blocs que en parlen. El comunicat s’ha difós per ràdio Euskadi (vegeu video) i a Vilaweb subtitulat al català.

El president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero ha dit el que venien dient els primers polítics en parlar de la notícia. La posició del govern serà de “cautela y prudencia” i ha advertit que aquest procés de pau “será largo y difícil”. Desitja comptar amb totes les forces polítiques perquè tots són convocats al procés de pau. Ha afegit: “si antes nos unía el horror ante el espanto, confío que ahora nos una la esperanza, a todos y de verdadAquí, podreu escoltar aquestes paraules anunciades per la Cadena Ser. El Mundo ens ofereix la declaració que va fer després de la notícia.

Esperem que l’actuació del govern sigui l’adequada i que l’optimisme de molts espanyols, i especialment familiars de les víctimes, arribi a un procés de pau. Aquest és el començament del fi d’ETA.