diumenge, de novembre 19, 2006

BULLING / KORFBAL


Què està passant? Què és això de que cada setmana escoltem al telediari el nom d'un nen més afectat pel "bulling", una víctima més de violència de gènere. Però... collons.. què està passant? Hauriem de reflexionar una mica més ¿no? El nivell d'estudis baixa, a les classes de la ESO ja no són 4 suspesos, no, són 4 aprovats. I jo no crec en això de que els 4 aprovats tinguin el mateix nivell que si es trobessin en una classe on tothom anés per feina, perquè l'ambient ho condiciona tot: les ganes que tinguis de fer una feina, l'afán de voler superar a un altre, l'actitud del professor davant la classe... I ara, a sobre, apareix el "bulling". Segur que abans ja hi era, imagino que recordareu (els que sou més grans) aquell nen/a que sempre us estava molestant, però ara és pitjor. ¿Perquè serà? Jo em faig aquesta pregunta i no puc treure una resposta clara, però sí que observo algunes coses i començo a pensar. Abans l'educació era més estricta, a l'escola s'anava a aprendre i sembla ser que els joves s'ho prenien més en serio que ara. No vull dir amb això que es torni a ser estricta, sino que hi han uns límits que no s'han d'atravessar i el més important, saber que a l'escola es va principalment i exclusivament a apendre, a fer amics, a lligar si es pot... però mai, mai a dedicarte a molestar, pegar o maltractar un company.
Dins una classe hi ha de tot, el "xulu", el "guapo", la "pija"," l'empolló", el "llest", el "tonto", el "tímid"... però tots sóm companys i ens hem de respectar. El "que es parla amb tothom", intentar que el "tímid" no es trobi sol, el "llest" (que no li costa) intentar ajudar els altres, el "tonto" esforçarse... i podriem seguir. Però no actuem amb violència si us plau, a d'haver-hi bon rotllo i sinó, talla amb els mals rotllos, però no actuïs amb violència.

ELINK: Entrevista interesant sobre el "bulling"



Korfbal !NECESSITEM NOIES!

Pot ser no heu sentit a parlar d'aquest esport, és bastant minoritari. Un professor d'educació física que havia visitat Holanda i l'havia vist, se'l va ensenyar als seus alumnes. Desde aquell dia s'està expandint per Catalunya, fins i tot, tenim una selecció catalana de Korfbal. Jo jugo a l'IES Thos i Codina i necessitem, urgentment, dues noies per poder començar la lliga. És molt difícil trobar algú interessat, a mí normalment em diuen que no directament només pel nom extrany que té, que mai l'havien sentit. Però us confeso que és un esport molt bonic, on es juga molt en equip (principalment no es pot jugar individual perquè amb la pilota no et pots moure), hi ha molt bon rotllo el nostre equip, els entrenadors (Clara i Raul) són apart de bons entrenadors, bones persones, simpàtiques i series quan ho han de ser. Ho fan per gust i per el futur de l'esport i només reben la satisfacció de fer-ho bé, i seria una pena que l'equip s'enfonsés per falta de jugadors.
Qui estigui interesat, si us plau que m'ho digui i li aseguro que no s'arrepentirà. El meu email és rafalive@gmail.com.

LINK: Últim article sobre korfbal al capgrós on es parla del nostre equip.