dijous, de setembre 28, 2006

Google Earth is watching you!


Ara haurem de tenir cuidado del que fem a les terraces privades, perquè GOOGLE EARHT ens vigila. Aquesta foto és d'un poble d'Holanda que es diu Haia i ja veieu, la pobre dona esta tal i com va arribar al món. Qui li diria a ella que per sortir una tarda a pendre el sol sortiria en una versió del Google Earth disponible gratuïtament per tots els internautes, que ja en som uns quants.

dimarts, de setembre 19, 2006

BATXILLERAT


"Fins ara heu passat per dues etapes importants a la vostra vida" Així va començar un professor la primera clase de Batxillerat. Ben cert, i es referia al pas de Primària a l'ESO i ara, de L'ESO al Batxillerat.
Quan em va tocar fer el primer pas el més difícil va ser escollir el centre on anar. Hi barrejava tres noms: Campeny, Satorras i per últim, el Thos i Codina. Sense pensar-ho molt aquest era el meu primer ordre de preferència, influenciat per on anaven els amics, la fama de l'institut, la proximitat... Doncs tot això va canviar. Vaig anar a les portes obertes dels tres, on crec que hauria d'anar-hi més gent, almenys per curiositat (al Thico sempre hi havia pica-pica). Les meves idees van canviar, el Thos i Codina va anar de cap al primer lloc. El trobava maco, un gran pati, bones aules i un molt bon ambient. En aquells anys la fama del Thos i Codina diguem-ne que no era molt bona, però jo tenia un presentiment de que el que estava fent ho feia bé. Era petit, però eixerit! Al final no vaig anar-hi sol, 6 amics també, millor.
Al cap dels anys, els amics que temies perdre; efectivament, els perds. Se'n salven pocs, però fas amics nous i a vegades altres tipus d'amics/gues ("edad del pavo"), però això són figues d'un altre paner.
Ja s'ha acabat l'ESO i a mi m'agrada fer un balanç. En quant a l'ESO en si, penso que ara que porto una setmaneta al Batxillerat, això que és tant dur i a molta gent li fa por, si a la Secundària es donés una mica més de "canya" es miraria amb altres ulls. Aquest és el meu judici de valor. Després, per mi el millor centre per fer l'ESO serà sempre el Thos i Codina, tampoc el puc comparar amb cap altre. He acabat molt content; guardo records, experiències, colònies, amics... Tots tindran la seva part bona i dolenta. En uns et preparen millor per algunes coses que per altres, això ho estic notant ara que som de diferents centres. Al cap i a la fi, és el centre on has passat l'ESO, i aquesta és una etapa molt bonica. Hem poso una mica sentimental perquè ara he hagut de marxar al Campeny.
Això de marxar si que ha estat molt difícil, moltíssim. No es normal marxar d'un públic a un altre, però el per què són un cúmul de coses que m'han fet pendre aquesta desició. Igual que em va passar fa 4 anys, crec que és l'encertada i ja farem el balanç d'aqui uns anyets. Porto una setmana i no podria parlar gaire d'aquesta etapa, però ja he notat el canviàs. Estem perquè volem, t'ensenyen conceptes que te'ls has d'apendre (a l'ESO podies passar una mica), esforç, treball diari... Estic content i motivat, per ara. Per cert, el Campeny està bastant bé, com qualsevol altre. Bon ambient, bona gent, divertit quan ho ha de ser... l'única pega que li trobo però, es que està al centre!, després fins a Rocafonda és pujada i amb els llibres a l'espatlla fa una mandra.

diumenge, de setembre 10, 2006

"Se acabó lo que se daba"

Això ja s'acaba, em refereixo a les meves vacances. Dos dies em queden per començar el batxillerat. Ara hauré de canviar molts dels meus hàbits. Una mica d'estudi cada dia no m'anirà malament i això de quedarme fins tard amb l'ordinador, ni parlar-ne. Tot això ho feia abans, però perqué podia, ara si segueixo aniré de cul i vull esforçarme al màxim per treurem un bon batxillerat. Aquests últims dies han estat bastant bé, aprofitant-los al màxim.
Fa dies que vaig anar al meu primer, i espero que no sigui l'últim, concert de Lax'n'Busto. Aquest grup català m'encanta, sense voler et trobes cantant les seves cançons com si res. També a Calella a passar el dia pels seus carrers plens de botigues i aquest cap de setmana, aprofitant la concentració de tuning al Circuit de Catalunya i per tant, el baix preu de l'entrada (12 € amb el carnet jove) he anat amb un amic a fer un tomb i a veure els cotxes, la carrera, els espectacles i, com no, les noies amb paraigües que passejen.

Intentaré escriure algu més interessant a la proxima.

FOTOS: Concert de Lax'n'Busto i Maxitung a Montmeló.

dimarts, de setembre 05, 2006

Mataróneta

Avui m'ha arribat el Butlletí municipal, el mésmataró, que la web de l'ajuntament ens la ofereix en pdf cada mes des de aquesta plana. Es parla bastant de la nova iniciativa de l'Ajuntament per la nova gestió de la brossa, incorporant nous serveis, nou maquinari i més personal, 135 treballadors. Ho trobo una bona iniciativa, que comporta una barbaritat de diners, 7.300.093,72 € anuals durant 8 anys. Però els impostos dels ciutadans estan per gastar-los en la millora de la ciutat i aquesta és una bona manera. Recordo, i en Joan Antoni ho explica millor, que aquest any la companyia d'Aigües de Mataró ha rebut un premi per la seva trajectòria durant els 25 anys passats. Tot va començar per una iniciativa com l'actual de neteja, així que confio que aquesta també serà positiva.

Però ara us explicaré el que ha passat al meu carrer, Ciutat de Tàrrega, durant les últimes hores. Per això, primer us ensenyo una fotografia:


El contenidor que es veu llençat a terra es podria dir que ja està acostumat a ser-hi. A Sant Joan sempre i a vegades, no sé perquè, algunes persones de nit es dediquen a tirar-lo al terra. La meva mare quasi sempre és "testimoni" d'aquests fets i quan em llevo i el torno a veure al terra, és ella qui m'informa.
Doncs, aquesta nit també ha caigut però el culpable era de més embargadura. Sí, el camió de la brossa la tirat però el que he trobat curiós ha estat que el conductor ni s'ha immutat. El contenidor s'ha quedat allà i ell ha passat de llarg. Potser no és la seva feina, seguim amb la història...
Una hora més tard, passaven els encarregats de la recollida de voluminosos. Aquests que van amb un camionet i que s'han de baixar del cotxe per fer la seva feina. S'han baixat, i tant!, han recollit el que havien de recollir i s'han marxat. I que passa amb el contenidor?
Passaven les hores i fins dos quarts de dues, que estic despert per veure la celebració de la Selecció Espanyola de Bàsquet i l'incendi que s'està produint, passa un camionet petit amb un senyor només. Aquest s'ha baixat amb tota la mala ostia i cagant-se en la mare d'algú... i, per fi, ha posat correctament el contenidor. Segur que el tindria "fixat" i per això estava de mala llet. O potser per que ho podrien haver fet els seus companys quan hi van passar pel costat. Però bueno, només era un anècdota que m'ha fet pensar en la mataróneta.

Per cert, el símbol de mataróneta m'agrada bastant.