dilluns, d’abril 24, 2006

¡LES CINC SÈNIES NO ES TOQUEN!

Us explicaré que és això de Les Cinc Sènies i el link que hi ha a la dreta. Les Cinc Sènies és una zona agrícola de gran valor natural i paisatgístic, de les quals queden molt poques, al Maresme és l'única zona de 2 Km d'amplada que no està edificada. És un gran espai natural, de 218,25 Ha, on hi treballen pagesos, on viuen un gran nombre d'espècies animals i vegetals diferents i on es pot anar a practicar esport tranquil·lament, com el ciclisme. Està situat al municipi de Mataró, a la comarca del Maresme.
A 3er d'ESO vam realitzar un crèdit de síntesi sobre aquest espai, el qual va sortir molt bé. Més endavant va sorgir-me l'oportunitat de presentar aquest treball en format web a un concurs a la setmana de la ciència. Vaig realitzar aquesta web i en el concurs vaig rebre un segon lloc inesperat. Era la meva primera web, a més sense tenir coneixement de cap aplicació que m'ajudara, i investigant de mica en mica amb el Dreamweaver vaig aconseguir aquests resultats, Aleshores, si trobeu alguna errada o la presentació no és profesional que diguem, ¡no us queixeu que és la meva primera web!
S'ha de dir que aquest espai agrícola corre perill. Esta rebent continuament la pressió d'especuladors amb la idea de fer d'aquest bonic espai, un munt de blocs de pisos. Les Cinc Sènies ens proporcionen productes únics; com la carxofa, un espai per passar el temps, per anar en bici... El seu futur, és una decisió en la que tothom tenim alguna cosa a dir i a veure. En el futur, nosaltres serem els més perjudicats del que passi, per tant s'ha de parar els peus a aquests constructors que volen destruir Les Cinc Sènies i tot el seu encant. ¡LES CINC SÈNIES NO ES TOQUEN!

En aquesta web és veu perfectament el fenòmen de l'especulació a Mataró: http://www.musaik.net/mapa/

ANUNCI COCA-COLA CENSURAT

¿Recordeu aquest anunci?, aquí tenia una versió censurada.

diumenge, d’abril 23, 2006

SANT JORDI


M'agradaria poder escriure alguna cosa sobre el dia d'avui: Sant Jordi. Però no tinc suficient temps per ara. Espero que hagi sigut un dia fenomenal per a tots. Feliç Sant Jordi.

divendres, d’abril 21, 2006

POST - SANT JORDI

POST - SANT JORDI AL THICO

Sant Jordi és el diumenge 23! Pero, com ho celebrem a l'institut si cau en diumenge? Doncs s'havia de celebrar avui! Al meu institut (Thos i Codina) s'han fet uns tallers. No n'estic molt informat ja que jo no els he fet, numés he pogut veure el menjar que havien fet al taller "Cuina Modernista" que... ¡Quina pinta! Doncs, els que anem de viatge de fi de curs, jo inclós, hem organitzat un "super esmorzar" per a tot l'insti. Veniem pizzes, bocatas, sandwitch, bunyols, cafés, sucs, fantas, coca-coles i la consumició que ha triunfat: Les Creps!!! Per no dir les "Creps de la Jenny" (en un futur s'hauria de muntar un negoci). Cada vegada que donava la volta a la pasta dins de la paella ("sartén".. xD) era un espectacle. El negoci ens ha anat molt bé i per uns moments teniem a tot l'institut mirant l'exposició de menjar que haviem posat. La veritat, ens ho hem currat! Al final han quedat quatre pizzes, unes poques coques i uns bunyols que no s'haviem que fer amb ells!!
Però el matí encara no havia acabat. Després de que "els currants" recollíssim i esmorzessím, vam baixar al centre a veure una obra de teatre i un concert. ¡Ha sigut un fart de riure! Entre la veu que posaven els actors que coneixiem, les frases oblidades, i simplement el guió de Santiago Rusiñol ja et feia pixar-te de riure!

POST - SANT JORDI AL ROCAFONDA

A la tarda, aprofitant que no tinc classe he pogut anar a veure a me germaneta ballant al seu cole!

Amb els esclops d'en Pau
fangava Sant Joan,
li anaven grans.
Sant. Pere li va al darrere,
amb el tripi tripi trap!

Aquesta és la lletra dels "Esclops d'en Pau", una de les cançons que han ballat. Pero es que quan jo anava a l'escola també ho vaig fer!!. Aquest és un exemple de que les tradicions no es perden per molts anys que passin. Per descomptat, me germana ho ha fet genial!!! ¿Qué voliau que digués? Tot i que no es perden les tradicions, l'escola es va reformant!. Sí, han construit una rampa que va a les pistes que abans no hi era. Aprofitant l'avinentessa i ja que ens posavem a recordar l'infància veient l'escola i la paret del pati plena de 25 sols pel 25é aniversari també he pogut compravar com es conserven les professores que jo vaig tenir de petitet!!
¡FELIZ POST - SANT JORDI!

LA LUNA

Me gusta mirar la luna, porque ella me comprende. Le cuento mis fantasías, mis sueños, mis penas... Y ella sólo sonríe porque de amor entiende, y sabe que mis males, tienen una sola razón: ese amor que me falta, y que sólo puede darme, tu precioso corazón. Pero mientras no lo tenga, seguiré mirando la luna, pidiéndole cada noche, que me regale tu ternura

dimecres, d’abril 19, 2006

UN PARTIT PLE DE DETALLS

Més aprop de París. Ja no és un somni, és quasi una realitat. I ho van demostrar d'una manera esplèndida tot el conjunt del F.C.Barcelona a Sant Siro contra el Milán a la Semifinal de la Champions League (18-04-2006). No acostumo a parlar de fútbol pero aquesta vegada el Barça s'ho mereix. Així, us deixo amb aquests vídeos per a que disfruteu d'un equip que dóna espectacle:

Un resum del Milàn-Barça al ritme de la música:



Detalls de Ronaldinho per tots els costats amb el gol de Giuly incluit:



Per últim, com en aquest partit ple de detalls, amb el resultat 0 - 1, el Barça es capaç d'aguantar la pilota durant més d'un minut.



Foto del bloc http://martiperarnau.blogspot.com/

dimarts, d’abril 18, 2006

VACANCES TOTALS


Fa dies que no escric res! Aquesta setmana santa ha sigut de vacances totals! M'ho he passat genial! Tinc un munt de coses per explicar: el Campeonat de Catalunya a Salou, un dia a l'eskating!, un dia al tibidabo i el Juvenil a Santa Susana. Ja ho aniré fent tot poc a poc, ¡pero en aquests dies!. Per últim, visiteu la nova web del Club Cerdanyola Mataró d'Escacs, que s'ha traslladat a www.escacscm.com

dilluns, d’abril 03, 2006

Torrente del Barça i català?


Si ja hem vist Franco parlant anglés. ¿Per qué no, Torrente en català?

Atenció a la foto que mira quan s'aixeca! Per molts intents que fagin, aquest "tiu" mai serà del Barça. Crec, que millor pel club. ¡No us ho perdeu!

diumenge, d’abril 02, 2006

El dictador parlant anglès



Això és l'ùltim que em quedava per veure. El "Generalísimo", el que tot ho podia i tot ho fei (tot i que no arribés a l'alçada), fent el ridícul de la pitjor manera possible! I pensà que aquest "pallo" va provocar una guerra, va enviar a l'exili a un munt de famílies que van passar fam, fer, solitud, tristesa.... per després de passar les muntanyes del Pirineu, arribar a França i rebre'ls a pedrades. Afusellar i empresonar els republicans, sols pel simple fet de no ser del seu bàndol, ser republicans. És trist. També és trist el poc respecte que hi tenien a les dones. Les Dones del 36, aquelles que ara ens ho poden explicar però al 36 eren nenes. Nenes que van vuere morir el seu pare, o que un bon dia, després d'un petit petó i un "fins aviat" el para ja no torna mai. ¿Quin records tindran elles de la seva infantessa?

NOTA: Tampoc vam millorar molt amb el pas del temps, escolteu Aznar aquí.


dissabte, d’abril 01, 2006

¿"Ya eyaculé" o iaia culer?

Està clar, les dues grans obsessions nacionals havien d'estar vinculades; el futbol i el sexe. Passar dels crits dels aficionats del barça dient "iaia culer" a "Ya eyaculé" és normal. Si mirant el vocabulari que s'utilitza en el futbol ya podem trobar aquesta vinculació: "pentracions a l'àrea", "jugadors que empalmen", "vaselines que entren fins al fons" i "els que escalfen a la banda". És inevitable, qui no ha tret el seu nen infantil de dins i ha relacionat les dues coses. Si no ho ha fet mai, ara ho estarà fent. Fins i tot els locutors de ràdio:

Locutor, a ràdio Catalunya: Es corre Kluivert. (07/12/01)

En aquells temps els aficionats s'estimaven més que corregués per a que fagi gols.

I una altra!, heu escoltat com s'emocionen els locutors quan es marca un gol: GOOOOOOOOOOOOOOOoooooooooooooooooooooooooool!!!!!!!!!!!!!
És fantàstic, sembla que s'hagin pres algu.

jeje A més, estic segur que també es poden relacionar d'altres maneres. ¿A saber com celebren alguns els partits que guanya el seu equip?

Espero que això us hagi fet riure i hagueu tret el vostre nen infantil.